(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annontatsiya. Ushbu maqolada shayboniylar sulolasining yorqin hukmdori, tarixda “quruvchi xon” nomi bilan tanilgan Abdullaxon II faoliyati tarixi haqida mavjud manba va adabiyotlar tahili asosida ma’lumotlar keltirilgan. Abdullaxon II tomonidan amalga oshirilgan keng ko’lamli islohotlar natijasida Buxoro xonligini har bir sohada yetarlicha rivojlangan va o’z taraqqiyot yo’lini bosib o’tgan.