(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Ushbu maqola Node.jsda kriptografik amallarni bajarishning asosiy usullari va vositalarini batafsil tushuntiradi. Maqolada xashlash, shifrlash, HMAC (Hash-based Message Authentication Code), raqamli imzolar, salting (tuzlash) va xavfsiz tasodifiy sonlar yaratish kabi kriptografik amallar ko’rib chiqiladi. Har bir mavzu bo’yicha misollar keltirilib, Node.js crypto modulidan foydalanish usullari tushuntirilgan. Maqola dasturchilar uchun xavfsiz ma’lumotlarni saqlash va uzatish, shuningdek tizimlar va web-ilovalar xavfsizligini ta’minlashda zarur bo’lgan kriptografik amallarni o’rganishga qiziqqanlarga mo’ljallangan. Kriptografiyaning zamonaviy usullari yordamida ma’lumotlar xavfsizligini oshirish va autentifikatsiyani ta’minlash mumkinligini ko’rsatadi.