(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Maqolada tikuvchilik korxonalarida sifat nazorati tizimining ahamiyati va samaradorligi yoritib berilgan. Sifat nazorati mahsulotning xalqaro standartlarga muvofiqligini ta’minlashda muhim bosqich hisoblanadi. Tadqiqotda sifat nazoratining asosiy usullari, texnologiyalari va ularning ishlab chiqarish jarayonidagi roli tahlil qilinadi. Shuningdek, sifat nazoratini takomillashtirish orqali korxonalarning raqobatbardoshligini oshirish, mijozlar ishonchini qozonish va eksport salohiyatini rivojlantirish masalalari ko‘rib chiqiladi. Maqola tikuvchilik korxonalarida zamonaviy sifat nazorati tizimlarini joriy etish bo‘yicha amaliy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.