(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Bilamizki, odamzod xotirasi bilan yashaydi, undan faqat xotira qoladi. Xotirasiz insonlar hayvonga o‘xshab qolishadi. Inson esda saqlab qolishi uchun avvalo u diqqat- e’tiborli bo‘lishi zarur. Agarda shaxsda diqqat bo‘lmasa unda xotira ham bo‘lmaydi. Shu bilan birga bilim olish jarayonida ham diqqat va xotira asosiy muammolardan biri hisoblanadi. Ta’lim olish jarayonida inson qanchalik diqqat e’tiborli bo‘lsa, shuncha yaxshi esda saqlab qoladi. Xotirasi ma’lumotlarni eslab qolgan insonning esa yangi bilimlarni o‘zlashtirishi boshqalarninkiga qaraganda tez, oson va sifatli kechadi. Mazkur maqolada diqqat va xotiraning o‘rni va uni rivojlantirishning o‘ziga xos usullari tadbiq etiladi.