(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotastiya: Parrandachilik fermer xo’jaliklari sharoitida tuxum yo’nalishidagi tovuqlarda kalsiy-fosfor almashinuvi buzilishlari turli murakkab patologiyalar bilan kechib, ularda umumiy holsizlanish, ishtahaning pasayishi, tuxum qo’yishning kechikishi, tuxumga kirganlarida tuxum vaznining kichik bo’lishi, yupqa po‘choqli va po‘choqsiz bo’lishi, tuxum shakli va og`irligining o’zgarishi kabi anomaliyalar, tovuqlarning bir-birini cho’qishi, patlarini yeyishi kabi belgilar bilan kechadi. Tuxum mahsuldorligining 16-18 % ga kamayishi, tovuqlar tana vaznining o‘rtacha 350-550 grammga kamayishi orqali xo`jaliklarga katta zarar yetkazadi.