(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Mazkur maqolada talabalarda axborot iste’molining ijtimoiy-psixologik jihatlari o‘rganilgan. Axborot texnologiyalarining tez rivojlanishi va uning ta’lim jarayoniga kirib kelishi, talabalar orasida axborot iste’mol qilish madaniyatini shakllantirishni talab qiladi. Axborotning o‘zlashtirilishi va uning ijtimoiy-psixologik ta’sirlarini o‘rganish, talabalar faoliyatida axborotga bo‘lgan munosabatni aniqlash imkonini beradi. Maqolada talabalarning axborot iste’moliga ta’sir etuvchi ijtimoiy omillar, psixologik holat va guruh dinamikasining o‘zaro bog‘liqligi tahlil qilingan. Shuningdek, axborot iste’molining talabalar o‘rtasida kommunikasiyaga va ijtimoiy xulq-atvorga ta’siri ko‘rib chiqilgan.