(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya:Ushbu maqolada Birlashgan Millatlar Tashkilotining (BMT) xalqaro tinchlik va xavfsizlikni ta’minlashdagi o‘rni, uning tinchlikni saqlash missiyalarining tarixi, mexanizmlari va samaradorligi tahlil qilinadi. Maqola BMTning tinchlikni saqlashda erishgan muvaffaqiyatlari va duch kelgan qiyinchiliklarini o‘rganib chiqib, ushbu jarayonning xalqaro huquqiy asoslari hamda xavfsizlikni ta’minlashda xalqaro hamjamiyatning o‘rni haqida batafsil ma’lumot beradi. Shuningdek, maqolada BMT missiyalarining zamonaviy global tahdidlarga moslashish ehtiyoji va ushbu yo‘nalishda zarur bo‘lgan islohotlar muhokama qilinadi. Maqola xalqaro huquq va xavfsizlik masalalariga qiziqqan ilmiy hamjamiyat va amaliyotchilar uchun foydali manba bo‘lib xizmat qilishi mumkin.