(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘zbek adabiyotidagi epik janrlarning – doston, masal, ertak, afsona, latifa va roman kabi janrlarning poetik xususiyatlari, ularning mazmun va shakliy jihatlari tahlil qilingan. Ushbu janrlarning tarixiy ildizlari, milliy qadriyatlarni aks ettirishdagi o‘rni va zamonaviy ahamiyati yoritilgan. Epik janrlar milliy o‘zlikni anglash, axloqiy tarbiya va tarixiy xotirani saqlashda muhim vosita ekanligi asoslangan holda ko‘rsatilgan