(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda soliq qonunchiligidagi imtiyozlarning rivojlanishi va ularning mamlakat iqtisodiyoti uchun ahamiyati haqida so‘z yuritiladi. Soliq imtiyozlari investitsiyalarni jalb qilish, kichik va o‘rta biznesni qo‘llab-quvvatlash, innovatsion va texnologik loyihalarni rivojlantirish hamda eksport faoliyatini kengaytirish kabi maqsadlarni ko‘zlab joriy etilgan. Maqolada investitsion soliq imtiyozlari, qishloq xo‘jaligi va ekologik loyihalar uchun yengilliklar, shuningdek, raqamli iqtisodiyot va elektron tijorat sohalaridagi soliq yengilliklari haqida batafsil ma’lumotlar keltirilgan. Ushbu imtiyozlar mamlakatda tadbirkorlik faoliyatini rivojlantirish va barqaror iqtisodiy o‘sishni ta’minlashda muhim omil sifatida ko‘rib chiqiladi.