(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Mazkur maqolada loyiha sifatini nazorat qilishni takomillashtirish yo‘llari chuqur tahlil qilinadi. Sifat nazorati loyihalarning muvaffaqiyatli amalga oshirilishi, resurslardan samarali foydalanish, operatsion samaradorlikni oshirish va atrof-muhitga ta’sirini kamaytirish uchun muhim ahamiyatga ega. Tadqiqotda xalqaro tajriba, jumladan, ISO standartlari, Yevropa va AQShning ilg‘or yondashuvlari o‘rganilib, ularning O‘zbekiston sharoitida tatbiq etish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Maqolada sifat nazoratining nazorat jarayonidagi o‘rni, zamonaviy texnologiyalarning, xususan, sun’iy intellekt, raqamli texnologiyalar va avtomatlashtirilgan tizimlarning ahamiyati batafsil muhokama qilinadi. Shuningdek, xalqaro standartlar asosida loyiha sifatini boshqarishni takomillashtirishning iqtisodiy samaradorligi va tashkilotlarning barqaror rivojlanishini ta’minlash imkoniyatlari yoritiladi. Mazkur maqola loyiha sifatini nazorat qilishni takomillashtirishning amaliy va nazariy asoslarini taklif etadi.