(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada deviant xulqqa ega bo‘lgan yoshlar bilan ijtimoiy ish olib borishning asosiy usul va yo‘nalishlari tahlil etiladi. Maqolada yoshlar orasida deviant xulq-atvorning yuzaga kelish sabablari, uning jamiyatga ta’siri va deviant xulqqa qarshi kurashishning samarali metodlari yoritilgan. Yoshlarni ijtimoiy normalarga moslashtirish uchun ijtimoiy ishchilarning roli va ular bilan ishlashda qo‘llaniladigan yondoshuvlar haqida so‘z yuritiladi. Maqola, ayniqsa, ijtimoiy ishchilar uchun foydali bo‘lib, yoshlar bilan ishlashda amaliy tavsiyalar beradi.