(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya. Tarixdan ma’lumki, davlatning parchalanishiga eng asosiy sabab tashqi hujumlar emas, balki ichki nizolar hisoblanadi. Chor Rossiyasining Turkistonni bosib olishi bunga yaqqol misol bo‘la oladi. Biz nega buni misol qilib keltirdik? Bugungi kunda ba’zi tilshunoslarimizning qilayotgan harakatlari, ya’ni hammasi bir yoqadan bosh chiqarmay, o‘zlarining fikrlarini olg’a surishi, boshqalarning fikrlariga e’tibor qaratmasliklari bizga shu holatni eslatib yubormoqda.