(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ANNOTATSIYA: Mazkur maqola matematika fanini interaktiv tarzda o‘rgatishda raqamli platformalar va o‘yin texnologiyalarining ahamiyatini o‘rganishga bag‘ishlangan. Unda zamonaviy ta’lim tizimida qo‘llanilayotgan innovatsion yondashuvlar, raqamli vositalar yordamida o‘quvchilarni matematik savodxonlikka jalb etish usullari va o‘yin orqali ta’lim berishning samaradorligi ko‘rib chiqiladi. Maqolada matematik nazariyalarni o‘rgatishda va ularni amaliyotda qo‘llashda interaktiv usullarning afzalliklari yoritilgan. Tadqiqot matematikani o‘rgatishda yangi pedagogik yondashuvlarni rivojlantirishga qaratilgan bo‘lib, raqamli texnologiyalarning ijobiy ta’siri ilmiy asoslangan dalillar bilan tasdiqlangan.