(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolaning mazmuni shundan iboratki, Bag‘dod shahri asrlar davomida islom olamining ilm-fan, madaniyat va savdo markazi bo‘lganligi, bir necha asrlar davomida Abbosiylar poytaxti bo‘lib xizmat qilganligi, yirik ilm-fan o’chog‘i bo’lgan “Bayt ul-hikma”ni ham aynan Bag‘dod shahrida qad rostlagani Bag’dod shahrining manbalarda turlicha nomlar bilan keltirilganligi, aholisining etnik tarkibi, urf -odatlari tuzulishi, ushbu hududdan oqib o’tuvchi Dajla va Frot haqida ma’lumotlar aks etgan, shuningdek islom olamidagi eng strategik ahamiyatga ega bo’lgan hudud ekanligi ilm-fanning rivoj topishim kabi ma’lumotlar qayd etilgan.