(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Rossiya imperiyasi tomonidan Qozoq xonligi hududini o’z tarkibiga qo’shib olish jarayoni ancha mufassal bayon qilingan. Bunda Qozoq xonligi tarkibidagi juzlarning Rossiya imperiyasi tarkibi qo’shilishni Turkiston to’plami ma’lumotlar asosida tahlil qilib o’tilgan. Annotatsiya: Ushbu maqolada Rossiya imperiyasi tomonidan Qozoq xonligi hududini o’z tarkibiga qo’shib olish jarayoni ancha mufassal bayon qilingan. Bunda Qozoq xonligi tarkibidagi juzlarning Rossiya imperiyasi tarkibi qo’shilishni Turkiston to’plami ma’lumotlar asosida tahlil qilib o’tilgan. Аннотация: В этой статье довольно подробно описан процесс присоединения территории Казахского ханства к Российской империи. При этом состав Российской Империи джузов в составе Казахского ханства анализировался на основе данных Туркестанского сборника. Annotation: This article is a fairly detailed description of the process of annexing the territory of the Kazakh Khanate by the Russian empire into its composition. In this case, the composition of the Russian Empire of the juzs within the Kazakh Khanate was analyzed on the basis of data from the Turkestan collection of the annexation.