(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Jizzax va Sirdaryo viloyatlarida 1991-2024 yillar oralig‘ida yuz bergan migratsiya jarayonlari batafsil tahlil qilingan. Tadqiqot davomida ichki va tashqi migratsiya oqimlari, ularning hududiy rivojlanish va aholi tarkibiga ta’siri o‘rganilgan. Migratsiya jarayonlarining asosiy omillari sifatida iqtisodiy imkoniyatlarning cheklanganligi, urbanizatsiya jarayonlari va mehnat resurslarining notekis taqsimlanishi aniqlangan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, migratsiya hududiy rivojlanishdagi tafovutlarni kuchaytirgan va qishloq hududlarda iqtisodiy imkoniyatlarni cheklangan holga keltirgan. Tadqiqot davlat siyosatini takomillashtirish va migratsiya oqimlarini samarali boshqarish uchun amaliy tavsiyalarni taklif qiladi.