(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Matematika va uning turli sohalari, jumladan, hisoblash va modellashtirish, zamonaviy ilm-fanning asosiy poydevorlaridan biridir. Modellashtirish jarayoni, biror tizim yoki jarayonni matematik ifodalash orqali, uning xususiyatlarini o’rganish va bashorat qilish imkonini beradi. Bu jarayonda hosila, ya’ni funksiya o’zgarishining tezligini o’lchash, muhim rol o’ynaydi. Ushbu maqolada hosila yordamida modellashtirishning asosiy tamoyillari, usullari va qo’llanilish sohalari haqida batafsil ma’lumot beriladi.