BULUTLI TEXNOLOGIYALAR (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Ushbu maqolada bulutli texnologiyalarning rivojlanishi, imkoniyatlari va ularni turli sohalarda qo‘llanishi tahlil qilinadi. Maqola bulutli hisoblash modelining asosiy turlari (IaaS, PaaS, SaaS) va ularning afzalliklari haqida ma'lumot beradi. Shuningdek, bulutli texnologiyalarni joriy etishda yuzaga keladigan xavfsizlik muammolari va ularni hal etish yo‘llari ham muhokama qilinadi. Bulutli texnologiyalarning kelajagi va ularning iqtisodiyotdagi o‘rni haqida ham fikrlar bildirilib, tarmoq xavfsizligi va ma'lumotlarni himoya qilishning dolzarbligi ta’kidlanadi.