IJTIMOIY TARMOQLAR VA XAVFLAR (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Ushbu maqolada ijtimoiy tarmoqlarning zamonaviy jamiyatdagi roli va ulardan kelib chiqadigan xavflar keng yoritiladi. Ijtimoiy tarmoqlar global aloqani kengaytirib, biznes va ta’limda yangi imkoniyatlar yaratgani holda, shaxsiy ma’lumotlarning buzilishi, dezinformatsiya tarqalishi va psixologik salomatlikka tahdid kabi muammolarni keltirib chiqarmoqda. Maqola ushbu masalalarning sabablari va oqibatlarini tahlil qiladi hamda xavflarni kamaytirish bo‘yicha tavsiyalar beradi. Maqsad – ijtimoiy tarmoqlarni xavfsiz va mas’uliyatli foydalanishni targ‘ib qilish.