XALQARO BAHOLASH TIZIMI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Ushbu maqola xalqaro baholash tizimlari va ularning dolzarbligi haqida so‘z yuritadi. Maqolada xalqaro baholash standartlari, ularning ta’lim va tadqiqot sohalariga tatbiqi, hamda innovatsion yondashuvlar asosida takomillashtirish masalalari yoritilgan. Shuningdek, baholash tizimlarining mamlakatlar o‘rtasida ilmiy va ijtimoiy aloqalarni rivojlantirishdagi roli ko‘rib chiqilgan. Xalqaro miqyosdagi reyting va indikatorlarning o‘rni, ularning ta’lim jarayoniga ta’siri va natijadorlikni oshirishdagi ahamiyati keng tahlil qilingan.