MYSQL, MSSQL, POSTGRESQL VA SQLITE - AFZALLIKLARI VA KAMCHILIKLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Ushbu maqolada zamonaviy ma'lumotlar bazasi boshqaruv tizimlari – MySQL, MSSQL, PostgreSQL va SQLite – ning afzalliklari va kamchiliklari tahlil qilingan. Har bir tizimning o‘ziga xos funksional imkoniyatlari va cheklovlari yoritilgan. Maqolada turli ma'lumotlar bazalarini tanlashda uchraydigan real hayotiy misollar va savollar yordamida o‘quvchining loyihasi uchun mos tizimni aniqlashiga yordam beruvchi tavsiyalar berilgan. MySQL, MSSQL, PostgreSQL va SQLite tizimlarining texnik va iqtisodiy jihatlari, shuningdek, xavfsizlik, masshtablanuvchanlik va qulaylik mezonlari bo‘yicha solishtirilgan. Ushbu maqola dasturiy ta'minot ishlab chiquvchilari, IT mutaxassislari va ma'lumotlar bazasi bilan ishlovchi mutaxassislar uchun mo‘ljallangan bo‘lib, loyiha ehtiyojlariga qarab to‘g‘ri tanlov qilishga yordam beradi.