RAQAMLI FIRIBGARLAR AVJIDA (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Bugungi raqamli dunyo kundan kunga yangi tahdidlar girdobiga tushib bormoqda, firibgarlar texnologiyani o’z quroliga aylantirib, moliyaviy xavfsizligimiz va shaxsiy ma’lumotlarimizga jiddiy zarar yetkazishmoqda. Ularning mohirona tarzda topayotgan yangi firibgarlik usullari tobora murakkablashayotgan bir paytda, mashinali o’rganish (machine learning) texnologiyalari raqamli xavfsizlikni ta’minlashda muhim vositalardan biri sifatida raqamli firibgarlikka qarshi ketayotgan  kurash maydoniga chiqdi.Ushbu maqola raqamli firibgarlikning bugungi kundagi ko’rinishlari, shuningdek,  ularni oldini olishda mashinali o’rganish texnologiyalarining roli haqida so’z yuritadi. Raqamli firibgarlikka qarshi kurashda zamonaviy texnologiyalarning samaradorligi yoritiladi. Maqola nafaqat mavjud muammolarni ochib beradi, balki o’quvchini o’z xavfsizligini ta’minlash uchun zarur chora tadbirlarni ko’rishga undaydi.