ONA TILI VA ADABIYOT DARSLARIDA AKTning O’RNI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Hozirgi kunda ta’lim tizimida ta’lim-tarbiya jarayonining samaradorligini  oshirish uchun yangi innavatsion texnologiyalardan foydalangan holda dars o‘tish keng joriy  qilinmoqda. Bunday o‘qitish metodi interfaol deb nomlanadi. Ona tili  va  adabiyot  fanida bu metodlar yoshlar dunyoqarashining shakllanishida, og‘zaki  va yozma nutqining rivojlanishi va ravon bo‘lishiga, darsda barcha o‘quvchilar faol   qatnashishiga, ularning o‘zaro hamkorlikda bilim olishlariga yo‘l ochib bermoqda. Darsda turli o‘yin va og‘zaki so‘rovlar, “Klaster” va “Idrok xaritasi”ni yaratish, rasmlarga qarab   gap tuzish, test savollarining turli darajalarini bajarish, muammoli vaziyatlarni tahlil qilish dars samaradorligini oshiribgina qolmay, balki mashg‘ulotning qiziqarli kechishiga sabab  bo‘ladi.