ЖИНСИЙ АЪЗОЛАР ПРОЛАПСИ БЎЙИЧА ЖАРРОҲЛИК АМАЛИЁТИДАН КЕЙИНГИ УЗОҚ МУДДАТЛИ НАТИЖАЛАР (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Мақолада жинсий аъзолар пролапси бўйича ўтказилган жарроҳлик амалиётидан кейинги узоқ муддатли натижалар таҳлил қилинган. Асосий эътибор сийдик чиқариш тизими, ичак ва тўғри ичак ҳамда чаноқ аъзоларига боғлиқ асоратларга қаратилган. Тадқиқот жараёнида асосий ва таққослаш гуруҳларида узоқ муддатли самарадорлик баҳоланди. Натижалар, шунингдек, пациентларнинг турмуш сифати ва функционал кўрсаткичлари орқали ўлчанди. PFIQ-7 кўрсаткичлари асосида жарроҳлик амалиётидан кейинги умумий ҳолатда сезиларли фарқлар аниқланди.