ELEKTR YOYINI SO’NDIRISH USULLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Ushbu maqolada elektr yoyining hosil bo'lishi va uni so'ndirish usullari haqida ma'lumot berilgan. Elektr yoyi katta kuchlanishli zanjirlar uzilganda kontaktlar orasida hosil bo'lib, ionlashgan gazlardan tashkil topadi. Yoyning hosil bo'lishi va so'nishi jarayonlari, shuningdek, o'zgaruvchan tok zanjirlarida yoyni so'ndirishning muhim jihatlari ko'rib chiqilgan.