NOGIRONLIKGA EGA BO’LGAN INSONLARNI HIMOYA QILISHNING ME’YORIY HUQUQIY ASOSLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya:Maqolada nogironlikka ega bo‘lgan insonlarning huquqlarini himoya qilishning huquqiy asoslari, xalqaro va milliy huquq tizimlaridagi normativ hujjatlar tahlil qilingan. O‘zbekiston va xorijiy mamlakatlardagi tajribalar orqali nogironlar uchun teng huquqlarni ta'minlashga qaratilgan qonunlar va dasturlar ko‘rib chiqildi. Xususan, AQSh va Evropa Ittifoqi tajribalaridagi ijtimoiy integratsiya, mehnat va ta'lim sohalaridagi qonunlar bilan O‘zbekiston tajribasi o‘rtasidagi o‘xshashliklar va farqlar tahlil qilindi. Maqola, nogironlar huquqlarini himoya qilishda davlatlarning roli, qonunlarning samaradorligini oshirish va jamiyatda nogironlarga hurmat va e'tiborli munosabatni rivojlantirishga oid takliflarni o‘z ichiga oladi.