KORRUPSIYAGA QARSHI KURASHISHDA KONSTITUTSIYANING O‘RNI VA ASOSIY TAMOYILLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasining Konstitutsiyasi va uning asosiy tamoyillari haqida batafsil ma’lumot berilgan.Konstitutsiyaning mamlakatda ijtimoiy adolat va fuqarolar huquqlarini himoya qilishdagi o‘rni, fuqarolar tengligi, adolatli qonuniy asoslar, ijtimoiy himoya va shaxsiy erkinlik tamoyillari keltirilgan. Shuningdek, Konstitutsiyaning yangi talqinida inson huquqlari va ijtimoiy mas’uliyatni kengaytirishga oid o‘zgarishlar, ekologik xavfsizlik, davlat boshqaruvi va demokratik tamoyillarga oid yangiliklarham yoritilgan. Bu o‘zgarishlar fuqarolarning huquq va erkinliklarini yanada kengaytirishga, ijtimoiy himoyani kuchaytirishga, shuningdek, davlatning ekologik xavfsizlik va farovon hayotni ta’minlashda mas’uliyatini oshirishga yo‘naltirilgan.