Moliyaviy nazorat (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Maqolada davlat moliyaviy nazoratining nazariy va huquqiy asoslari, moliyaviy nazoratning tushunchalari va mohiyati, uning mazmuni va turlari bo’yicha moliyaviy huquq sohasidagi olimlarning qarashlari o’rganildi. O’rganib va ko’rib chiqilgan nazariy qarashlar va tavsiyalar moliya sohasidagi olimlar va amaliyotchilar uchun qiziqarli va foydali bo‘lishi mumkin.В статье изучены теоретические и правовые основы государственного финансового контроля, понятия и сущность финансового контроля, взгляды ученых финансового права на его содержание и виды. Изученные и рассмотренные теоретические взгляды и рекомендации могут быть интересны и полезны для ученых и практиков в области финансов.The theoretical and legal foundations of state financial control, concepts and essence of financial control, views of financial law scholars on its content and types were studied in the article. The theoretical views and recommendations studied and reviewed can be interesting and useful for scholars and practitioners in the field of finance.