QADRYATLAR NAZARIYASINING SHAKLLANISH TARIXI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqola qadriyatlar nazariyasining rivojlanish jarayonini va uning tarixiy shakllanish bosqichlarini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Unda qadriyat tushunchasining falsafiy, ijtimoiy va madaniy jihatlari, shuningdek, qadriyatlar nazariyasining ilmiy asoslari o‘rganiladi. Maqolada qadriyatlar tushunchasining ilk paydo bo‘lishidan tortib zamonaviy ijtimoiy fanlar doirasida uning rivojlanishiga qadar bo‘lgan davrlar qamrab olingan.    Абстрактный. Данная статья посвящена анализу процесса развития теории ценностей и этапов ее исторического становления. Он изучает философские, социальные и культурные аспекты понятия ценности, а также научные основы теории ценностей. В статье рассматриваются периоды от первого появления понятия ценности до его развития в рамках современных социальных наук.   Abstract. This article is devoted to the analysis of the development process of the theory of values ​​and the stages of its historical formation. It studies the philosophical, social and cultural aspects of the concept of value, as well as the scientific basis of the theory of values. The article covers the periods from the first appearance of the concept of values ​​to its development within the framework of modern social sciences.