YANGI O‘ZBEKISTONDA OLIY TA’LIM TIZIMIDAG AMALGA OSHIRILAYOTGAN ISLOHOTLAR VA SOHADAGI O‘ZGARISHLAR (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ANNOTATSIYA: Mazkur maqolada Yangi O‘zbekistonda oliy ta’lim tizmini isloh qilinishi, sohada qabul qilingan normative-huquqiy asoslar, muammo va natijalar hamda talaba-yoshlarni qo‘llab-quvvatlash borasida olib borilayotgan islohotlar ilmiy- tarixiy tahlil etilgan hamda kerakli taklif va tavsiyalar berilgan.      ABSTRACT: In this article, the reform of the higher education system in New Uzbekistan, the normative and legal frameworks adopted in the field, the problems and results, and the reforms being carried out in support of students and youth are analyzed scientifically and historically, and the necessary suggestions and recommendations are made. given       АННОТАЦИЯ: В данной статье научно и исторически анализируются реформа системы высшего образования в Новом Узбекистане, нормативно-правовая база, принятая в сфере, проблемы и результаты, а также проводимые реформы в сфере поддержки студентов и молодежи. и сделаны необходимые предложения и рекомендации.