QADIMGI XORAZMDA ANTIK DAVR SHAHARLARI VA ULARNING RIVOJLANISHI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola Xorazm vohasining antik davr mil.avv IV-milodiy IV asrlar tarixiga bag'ishlangan bo'lib, antik shaharlarning o'rganílish bosqichlari, antik davrda mavjud bo'lgan shaharlar, 1990-yillargacha va mustaqillik davrida shaharlarni o'rgangan olimlar faoliyati, ular yozgan asarlar, antik Xorazm shaharlari haqida qisqacha va kerakli ma'lumotlar beriladi. Maqolada yana shaharsozlik vα me'morchilik, ijtimoiy-iqtisodiy munosabatlar haqida ham ma'lumotlar beriladi.Annotation: This article is about the antiquity of the Khorezm oasis IV BC-IV AD is dedicated to the history of the centuries, the stages of the study of ancient cities, the cities that existed in antiquity, the activities of scientists who studied cities until the 1990s and during the period of independence, the works they wrote, brief and necessary information about the ancient cities of Khorezm information is provided. The article also provides information about urban planning and architecture, socio-economic relations.Аннотация: Статья о древности Хорезмского оазиса IV до н.э.-IV н.э. посвящена истории веков, этапам изучения древних городов, городам, существовавшим в древности, деятельности ученых, изучавших города до 1990-х годов и в период независимости, написанным ими работам, кратким и необходимым. Приводятся сведения о древних городах Хорезма. Также в статье представлены сведения о градостроительстве и архитектуре, социально-экономических отношениях.