BO‘LAJAK JISMONIY TARBIYA O‘QITUVCHILARIDA HARAKATLI O‘YINLARNI TASHKIL ETISH MAZMUNINI KLASTERLI YONDOSHUVLAR ASOSIDA TASHKOMILLASHTIRISHNING MAZMUNI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Maqola bo'lajak jismoniy tarbiya o'qituvchilari uchun klaster yondashuvlari asosida harakatli o'yinlarni tashkil etish mazmunini takomillashtirishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda pedagog kadrlar tayyorlashda klaster texnologiyalarini joriy etishning ahamiyati, ularning bo‘lajak mutaxassislarning kasbiy kompetensiyalarini shakllantirishda, shuningdek, jismoniy tarbiya sohasida o‘quv jarayoni samaradorligini oshirishdagi roli o‘rganilgan. Bundan tashqari bo‘lajak jismoniy tarbiya o‘qituvchilarining harakatli o‘yinlarni samarali tashkil etishining ahamiyati haqida, o‘qituvchilarning pedagogik kompetensiyalarini oshirish va jismoniy tarbiya darslarida o‘quvchilarning jismoniy faoliyatini rivojlantirish zarurati kabi jihatlar ham yoritilgan.