(untitled) (Modern education and development, 2024)
Ушбу мақолада адабий танқидчиликда кам ўрганилган сўзбоши жанри ҳақида, унинг адабий жараён, ижодкорлар ҳаёти ва ижодини ёритишда тутган ўрни ҳақида фикр юритилган. Жумладан, ушбу жанр намуналари ижодида кўп учрайдиган Ўзбекистон халқ ёзувчиси Одил Ёқубов сўзбошиларига муносабат билдирилади. В данной статье рассматривается жанр предисловия, малоизученный в литературоведении, и его роль в освещении литературного процесса, жизни и творчества творцов. В частности, комментируются предисловия народного писателя Узбекистана Одила Ягубова, которые часто встречаются в творчестве образцов этого жанра. This article examines the genre of the preface, little studied in literary studies, and its role in highlighting the literary process, life and work of creators. In particular, the prefaces of the people’s writer of Uzbekistan Odil Yagubov, which are often found in the works of examples of this genre, are commented on.