(untitled) (Modern education and development, 2024)
Ushbu tezisda Jaloliddin Manguberdi, Xorazmshohlar sulolasining so‘nggi hukmdorlaridan biri sifatida, O‘rta Osiyoda mo‘g‘ul bosqiniga qarshi olib borgan jasoratli kurashlari yoritilgan. Mazkur ish milliy qahramonning O‘zbekiston tarixi va adabiyotida tutgan o‘rni, shuningdek, uning vatanparvarlik darslari orqali bugungi kun yoshlariga ko‘rsatadigan ta’sirini ochib beradi. Jaloliddinning o‘z vataniga bo‘lgan sadoqati va xalq uchun fidoyiligi milliy g‘urur ramzi sifatida qadrlanadi. Tezis O‘zbekiston tarixidagi buyuk shaxsning jasorati va merosini o‘rganishga bag‘ishlangan.