(untitled) (Modern education and development, 2024)
Ushbu tezisda klasterlarning iqtisodiy o‘rni va ular mamlakatlar iqtisodiyotini qanday rivojlantirishda muhim rol o‘ynashi haqida batafsil tahlil qilinadi. Klasterlar iqtisodiy resurslarni samarali taqsimlash, ish o‘rinlarini yaratish, innovatsion faoliyatni rag‘batlantirish va raqobatbardoshlikni oshirish imkonini beradi. Ko‘plab misollar asosida, klasterlar tashkil etilishi va ulardan samarali foydalanish iqtisodiy rivojlanishning asosiy omillaridan biri ekanligi ko‘rsatiladi.