(untitled) (Modern education and development, 2024)
Klasterlar kichik va oʻrta biznes sohalarida innovatsion jarayonlarda va yirik sanoat ishlab chiqarishda tanilgan. Dunyoda koʻplab rivojlangan va rivojlanayotgan davlatlarda tarmoq klasterlari biznes – birlashmalarni tashkillashtirishni odatiy shaklidir. Yevropa modelini rivojlantirish uchun muhim hududlar – Yevropa hamjamiyatining asosiy faoliyat yoʻnalishlaridan sanaladi.