(untitled) (Modern education and development, 2024)
Целью данной статьи является создание у будущих психологов научных знаний о теориях развития ребенка начала ХХ века, привитие значения социальных и биологических факторов психического развития ребенка, расширение мировоззрения учащихся на основе образовательной и образовательные цели предмета. Ushbu maqolada bo‘lajak psixologlarda XX asrning boshlarida bola rivojlanish nazariyalari haqida ilmiy bilimlarni hosil qilish, bola psixik rivojlanishining ijtimoiy va biologik omillari ahamiyatini singdirish va mavzuning ta’limiy va tarbiyaviy o‘quv maqsadlari asosida talabalar dunyoqarashini kengaytirish qaratilgan. This article aims to create scientific knowledge about the theories of child development in the beginning of the 20th century in future psychologists, to inculcate the importance of social and biological factors of the child’s mental development, and to expand the worldview of students based on the educational and educational goals of the subject.