(untitled) (Modern education and development, 2024)
Ushbu tezisda mustaqillik yillarida O’zbekiston Respublikasida davlat boshqaruvi tizimida amalga oshirilgan islohotlar, ularning mazmuni va samaradorligi o’rganiladi. Tezisda islohotlarning asosiy yo’nalishlari, ularning natijalari va kelajakda amalga oshirilishi mumkin bo’lgan chora-tadbirlar haqida ma’lumot beriladi. Mustaqillik yillarida amalga oshirilgan islohotlarning asosiy yo’nalishlari. Davlat boshqaruvi tizimida iqtisodiy, ma’muriy va ijtimoiy islohotlar amalga oshirildi. Iqtisodiyotni liberallashtirish, xususiy mulkni rivojlantirish va xorijiy investitsiyalarni jalb qilishga qaratilgan chora-tadbirlar keng ko’lamda amalga oshirildi. Shu jumladan, 1996-yilda qabul qilingan Davlat dasturi doirasida sanoat va infratuzilma sohalarida bir qator yirik loyihalar amalga oshirildi. Shu jumladan, 2017-yilga kelib, O’zbekistonda makroiqtisodiy barqarorlikka erishildi.