(untitled) (Modern education and development, 2024)
Ushbu maqolada Yalpi(Menta piperita) –Labguldoshlar (Laminaceae) oilasiga mansub ko‘p yillik o‘tsimon o‘simliklar turkumi, dorivor va efirmoyli o‘simlik, Shimoliy yarim sharning iliq iqlimli mintaqasida 20-25 turi tarqalgan, Yevropa mamlakatlari, AQSH, Ukraina, Belarus va Shimoliy Kavkazda yalpizning taxir(achchiq) yalpiz va jingalak yalpiz, Xitoy, Hindiston, Brazilya va boshqa mamlakatlarda dala yoki suv yalpiz turlari ekiladigan joylar haqida ma’lumot beriladi. Maqola shunga o‘xshagan bir qancha qiziqarli va kerakli ma’lumotlar beradi. Ayniqsa dorivor o‘simliklarga qiziquvchilar uchun kerak bilim bo‘la oladi. В данной статье Мента (Mentapiperita) — группа многолетних травянистых растений, принадлежащих к семейству пластинчатых, лекарственное и ароматическое растение, 20-25 видов распространены в теплоклиматической области Северного полушария, европейских стран, в США, Украине, Белоруссии и Северном Кавказе, имеются сведения о местах посадки мяты мяты (горькой) и кудрявой, полевой или водяной мяты в Китае, Индии, Бразилии и других странах. В статье представлена ​​такая интересная и полезная информация. Это может быть особенно полезно для тех, кто интересуется лекарственными растениями. In this article Menta (Mentapiperita) is a group of perennial herbaceous plants belonging to the family of lamellar, medicinal and aromatic plant, 20-25 species are common in the warm-climatic region of the Northern Hemisphere, European countries, the USA, Ukraine, Belarus and the North Caucasus, there is information about the places of planting mint (bitter) and curly, field or water mint in China, India, Brazil and other countries. The article presents such interesting and useful information. It can be especially useful for those who are interested in medicinal plants.