(untitled) (Modern education and development, 2024)
1966-yil 26-aprelda Toshkent shahrida sodir bo‘lgan zilzila shahar tarixidagi eng yirik tabiiy ofatlardan biri hisoblanadi. Magnitudasi 5,2 bo‘lgan ushbu zilzila Toshkentning markaziy qismlarini jiddiy zarar yetkazdi va minglab aholining uy-joysiz qolishiga olib keldi. Ushbu hodisa shaharning seysmik xavfsizlik choralari va zamonaviy qayta qurilish ishlarining rivojlanishiga turtki bo‘ldi. Toshkent zilzilasi oqibatida aholi xavfsizligini ta’minlash va zilzilaga bardoshli inshootlar qurish bo‘yicha yangi texnologiyalar joriy qilindi, bu esa seysmik xavfi yuqori bo‘lgan hududlarda ahamiyatli tajriba bo‘ldi. Землетрясение, произошедшее в Ташкенте 26 апреля 1966 года, является одним из сильнейших стихийных бедствий в истории города. Землетрясение магнитудой 5,2 серьезно нанесло ущерб центральным районам Ташкента и оставило тысячи людей без крова. Событие стало толчком к развитию города после сейсмического землетрясения и современных восстановительных работ. Внедрение новых технологий для развития сейсмобезопасности и сейсмобезопасности при Ташкентском землетрясении, что является основным фактором высокой безопасности.