(untitled) (Modern education and development, 2024)
Matematika fanining eng asosiy va muhim mavzularidan biri – bu funksiyalar. Funksiya, biror o’zgaruvchini boshqa o’zgaruvchiga bog’lab turuvchi matematik munosabatdir. Elementar funksiyalar – matematikada eng ko’p uchraydigan va o’rganiladigan funksiyalar to’plamidir. Ushbu maqolada asosiy elementar funksiyalar haqida so’z boradi va ular qanday ishlanishini tushuntirishga harakat qilamiz.