(untitled) (Modern education and development, 2024)
: Matematika ta’limida "progressiya" tushunchasi muhim o‘rin tutadi. Progressiya — bu sonlar ketma-ketligidir, unda har bir element (son) oldingi elementga nisbatan ma’lum bir munosabat asosida o‘zgaradi. Maktabda o‘rganiladigan progressiyalar odatda arifmetik va geometrikga bo‘linadi. Ushbu maqolada progressiyalar mavzusining ta’limdagi o‘rni, arifmetik progressiyaning asosiy xususiyatlari va ularni amaliyotda qo‘llash usullari haqida so‘z yuritamiz.