(untitled) (Modern education and development, 2024)
Пенсия тизими ҳар бир давлатнинг ижтимоий ҳимоя тармоғида муҳим ўрин тутади ва унинг молиявий барқарорлиги, хавфсизлиги ҳамда самарадорлиги миллий иқтисодиётнинг барқарор ривожланиши учун ўта аҳамиятлидир. Ўзбекистонда пенсия тизими давлат томонидан бошқариладиган тақсимот тизимига асосланган бўлиб, бу тизимнинг молиялаштириш жараёнлари мамлакат иқтисодиётига бевосита таъсир кўрсатади.