(untitled) (Modern education and development, 2024)
Ushbu maqola lingvomadaniyatshunoslik fanining asosiy tushunchalari va ahamiyatini yoritishga bag’ishlangan. Lingvomadaniyatshunoslik til va madaniyat o’rtasidagi o’zaro bog’liqlikni o’rganadigan fan bo’lib, turli millat va elatlar madaniyati til orqali qanday ifodalanishini tadqiq qiladi. Maqolada til birliklarida ifodalangan madaniy ma’lumotlarning shakllanishi, til va madaniyatning o‘zaro ta’siri, shuningdek, madaniyatlararo muloqotda tilning o‘rni va ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Lingvomadaniyatshunoslik tilshunoslik, madaniyatshunoslik, sotsiologiya kabi fanlar kesishgan nuqtada rivojlanib, muloqot jarayonida milliy madaniyatni anglash va madaniyatlararo tushunishni kuchaytirishga xizmat qiladi.This article is dedicated to highlighting the main concepts and importance of linguistics. Linguistics is a science that studies the relationship between language and culture, and how the culture of different nations and peoples is expressed through language. The article examines the formation of cultural information expressed in language units, the interaction of language and culture, as well as the role and importance of language in intercultural communication. Linguistics develops at the intersection of such disciplines as linguistics, cultural studies, sociology, and serves to strengthen understanding of national culture and intercultural understanding in the process of communication.