(untitled) (Modern education and development, 2024)
Autizm sindromi (AS) bolalar rivojlanishida nevrologik bir holat bo’lib, bu holat miyaning ma’lum qismlarining normal ishlashining buzilishi natijasida yuzaga keladi. Autizm sindromli bolalar ijtimoiy munosabatlar, kommunikatsiya, va xulq-atvor bo’yicha muammolarga duch kelishadi. Ularning qayta-qayta takrorlanadigan xatti-harakatlari, chegaralangan qiziqishlari va ma’lum ijtimoiy vaziyatlarga moslashuvdagi qiyinchiliklari ular bilan ishlashni o’ziga xos qiladi. Autizm sindromi bo’lgan bolalar uchun maxsus ta’lim dasturlari, terapiya, va ijtimoiy integratsiya dasturlari katta ahamiyatga ega. Ularning rivojlanishi uchun erta tashxis qo’yish, shaxsiy yondoshuvlar va yordamchi resurslar juda muhimdir. Autizm sindromli bolalarni ijtimoiy, psixologik va ta’lim jihatdan qo’llab-quvvatlash ular uchun eng yaxshi rivojlanish imkoniyatlarini yaratadi.