(untitled) (Modern education and development, 2024)
Ushbu maqolada autizm sindromiga chalingan bolarning jamiyatda ijtimoiylashuvida psixokorreksion vazifalarning amaliy jihatlari ko’rsatib o’tiladi. Autizm sindromli bolarning ijtimoiy moslashuvi muammosi yechimlarining psixologik xususiyatlari qisqacha tahlil etildi. Autizm sindromli bolalar hayotiy faoliyatiga to‘sqinlik qiluvchi omillar psixologik tahlil qilinib, ijtimoiy-psixologik xususiyatlarini hisobga olgan holda ularning muvaffaqiyatli ijtimoiylashuvini amalga oshirish, tizimda ijtimoiy-psixologik xizmat ko‘rsatish xususiyatlari tahlil qilinadi. This article shows the practical aspects of psychocorrective tasks in the socialization of children with autism syndrome in society. Psychological characteristics of solutions to the problem of social adaptation of children with autism syndrome were briefly analyzed. Factors hindering the life activities of children with autism syndrome are psychologically analyzed, their successful socialization taking into account their socio-psychological characteristics, and the characteristics of social-psychological services in the system are analyzed. В данной статье показаны практические аспекты психокоррекционных задач при социализации детей с синдромом аутизма в обществе. Кратко проанализированы психологические особенности решения проблемы социальной адаптации детей с синдромом аутизма. Психологически проанализированы факторы, затрудняющие жизнедеятельность детей с синдромом аутизма, их успешная социализация с учетом их социально-психологических особенностей, а также особенности социально-психологической службы в системе.