(untitled) (Modern education and development, 2024)
Ushbu maqolada jadid adabiyotining muhim tarkibiy qismi bo’lgan nasriy asarlarga munosabat bildiriladi, o‘zbek olimlarining jadidchilik harakatidagi qilgan ishlari, asosan Abdulla Qodiriy ijodining ayrim qirralarini jadidchilik harakatidagi o‘rni, Abdulla Qodiriyning millatning erki, xalqning ozodligi, mustaqilligi, xalqni milliy ongini uyg‘otish yo‘lida qilgan ishlari, xalqni millatparvarlik, ma’rifatparvarlik ruhida tarbiyalash haqida so‘z borgan.