(untitled) (Modern education and development, 2024)
Ushbu maqolada geometrik algoritmlarning "eng yaqin shaharni topish" masalasidagi qo‘llanilishi ko‘rib chiqilgan. Masala yechimida Voronoy diagrammalari va Evklid masofasidan foydalanilgan. Algoritm har bir shahar uchun markaziy nuqta bilan masofani hisoblaydi va eng yaqin shaharni aniqlaydi. В данной статье рассмотрено применение геометрических алгоритмов к задаче «нахождения ближайшего города». Для решения использованы диаграммы Вороного и евклидово расстояние. Алгоритм вычисляет расстояние от каждой точки до центра города, определяет ближайший. This article explores the application of geometric algorithms to the "nearest city determination" problem. The solution employs Voronoi diagrams and Euclidean distance. The algorithm calculates the distance from each point to the city center and identifies the nearest one.