(untitled) (Modern education and development, 2024)
ushbu maqolada Hamza Hakimzoda Niyoziy – o‘zbek adabiyotining muhim namoyandalaridan biri, shoir, dramaturg va jamoat arbobi ekanligi , jadidchilik harakatining faol ishtirokchisi sifatida o‘z davrining ijtimoiy, siyosiy va madaniy o‘zgarishlarini adabiyotda aks ettirganligi, Niyoziyning asarlari, ayniqsa dramalari, jamiyatdagi zulm va adolatsizlikka qarshi kurashni, erkinlik va ma’rifatga intilishni ta’kidlashi haqida aytib o’tilgan hamda Sovet hukumati tomonidan ta’qib qilingan Hamza Niyoziy 1929-yilda qatag‘on qilinganligi , ammo uning ijodi va g‘oyalari bugungi kunda ham o‘qib, qadrlanayotganligi haqida so’z boradi. in this article, Hamza Hakimzada Niyazi is one of the important representatives of Uzbek literature, a poet, dramatist and public figure. , Hamza, who was mentioned as emphasizing the fight against tyranny and injustice in society, and the pursuit of freedom and enlightenment, and who was persecuted by the Soviet government It is said that Niazi was repressed in 1929, but his works and ideas are still read and appreciated today.