(untitled) (Modern education and development, 2024)
Ushbu maqolada Abdulla Avloniyning jadidchilik harakatidagi o‘rni va uning milliy uyg‘onish davriga qo‘shgan hissasi tahlil qilinadiAbdulla Avloniynining ta’lim islohotlari, adabiy va ilmiy merosi, diniy islohotlarga oid qarashlari va milliy ongni shakllantirish yo‘lidagi sa’y-harakatlari haqida ma’lumotlar keltirilgan. Abdulla Avloniyning faoliyati jamiyatni modernizatsiya qilish va milliy o‘zlikni anglash jarayonida muhim ahamiyat kasb etgan. В данной статье рассматривается место Абдуллы Авлони в джадидистском движении и его анализируется вклад в период национального возрождения. Дана информация об образовательных реформах Абдуллы Авлони, литературном и научном наследии, взглядах на религиозные реформы, усилиях по формированию национального самосознания. Деятельность Абдуллы Авлони имела большое значение в процессе модернизации общества и реализации национальной идентичности. This article analyzes the role of Abdulla Avloni in the Jadid movement and his contribution to the national revival. Information is provided about Abdullah Avloni’s educational reforms, literary and scientific heritage, views on religious reforms, and efforts to form national consciousness. Abdulla Avloni’s activities played an important role in the process of modernization of society and the realization of national identity.